Organisatieontwikkeling

Naast het ontwikkelen van jezelf en je team, is de verdere ontwikkeling van organisaties waarin je werkt, net zo belangrijk. Met als gevolg dat ontwikkeltrajecten, individueel en in teamverband, ook organisatorisch worden ingepast en tot duurzame resultaten leiden.

Advies nodig?

Neem dan direct contact op met onze adviseurs:
088 - 133 13 88
Wij zijn op alle werkdagen van 8:30 tot 21:00 bereikbaar en op zaterdag van 9:00 tot 17:00 uur.

Organisatie toolbox

Blockchain

Organiseren

Het nieuwe organiseren!

Lean

Trainingen

Het geheim achter Lean!

Consultancy

Met raad en daad!

Blockchain Organiseren

Tijdens de training wordt vanuit verschillende invalshoeken naar Blockchain gekeken. Hierbij worden de volgende vragen aangestipt:

 • Wat is Blockchain Organiseren en waarom is het belangrijk?

 • Op welke businessmodellen kan Blockchain Technologie worden toegepast en welke zien we al toegepast worden?   

 • Waar staat Blockchain nu in de ontwikkeling, hoe zien de evolutie stappen eruit en wat wordt de impact op maatschappij, samenleving?  

 • Wat zijn de economics binnen een Blockchain?

 • Hoe werkt een Blockchain?

 • Wat is Blockchain Technologie, wat kan ik ermee, wat levert het op en waarom zouden we dit nodig hebben?

 • Wat betekenen cryptocurrencies (bitcoin, ethereum)? 

​​

Aan de hand van praktijkvoorbeelden word je uitgedaagd om Blockchain Technology toe te passen binnen je eigen organisatie.

Na afloop van de training ken je de aspecten binnen blockchain. Je kunt de verschillen tussen de blockchains herkennen en op basis hiervan kun je een eerste impactanalyse doen binnen je eigen organisatie. Ook heb je antwoord op de vraag: wat betekent het voor jou of voor je organisatie?

 

Lean Trainingen

Lean is een managementtool die steeds vaker wordt gebruikt om organisaties te helpen om beter te presteren en processen te verbeteren. Wil jij kennis maken met de basisprincipes van deze tool of ga je binnenkort werken in een Lean verbeterproces? Kies dan voor een van onze praktijkgerichte trainingen. 

Nog te vaak wordt er veel gepraat en weinig gezegd. De communicatie kan beter. Ondanks alle inspanningen kom je geen stap verder. De praktijk laat zien dat de sleutel tot succesvolle Lean teams vaak ligt bij het verbeteren van de communicatie. Ofwel: de prestatiedialoog. Echter, het vraagt wel dat je op een andere manier leert kijken naar je team en hierdoor ook naar jouw organisatie.

Om de deelnemers daarbij te helpen, zijn deze Lean trainingen gebaseerd op de Leanback ™ - aanpak. Daarbij leer je op basis van de Lean filosofie de verschillende prestatiedialogen zichtbaar te maken om er vervolgens effectiever mee om te gaan. Invulling geven aan ‘Sturen door los te laten’ is daarbij een belangrijk thema.

 

Consultancy

Consultancy is afgeleid van het Latijnse woord ‘consultare’ en betekent letterlijk ‘raadplegen’. Door de praktijkgerichte aanpak in de trainingen en coachingstrajecten vanuit Werk Succesvol kunnen we voor organisaties ook het nodige betekenen waar het gaat om de uiteindelijke borging van de investeringen in de persoonlijke en de teamontwikkeling van mensen.

 

Snelheid zonder richting is zinloos. Verbeteren zonder doel leidt tot teleurstellingen. Consultancy via het Werk Succesvol programma helpt bij het maken van keuzes en het creëren van een werkende strategie. Wij leveren daarbij advies en/of invulling van tijdelijke functies voor consultants op de werkterreinen business, strategie, en/of bedrijfsprocessen.

 
 

Ethiek

Integriteit en ethiek hebben een belangrijke praktische functie in organisaties en in de samenleving. Elke professional komt in de uitoefening van zijn vak dilemma’s tegen waar de oplossingen geen van alle aanvaardbaar zijn. De vragen zijn dan: Wat doe ik? Waar houd ik rekening mee? Hoe kan ik de keuze voor mijzelf en anderen verantwoorden?

Door een actieve participatie aan de workshop Ethiek krijgen deelnemers tools aangereikt om morele dilemma’s te herkennen en te analyseren en concrete handvatten bij het formuleren van een evenwichtige aanpak daarvan. Zowel individueel als in teamverband. Het primaire leerdoel is om te komen tot een verantwoorde aanpak van ethische en morele vraagstukken binnen organisaties.

Programma

Actieve participatie aan de workshop geeft deelnemers inzicht in het eigen morele kompas en de sturing door normen en waarden van de eigen organisatie en die van de opdrachtgever. De toepassing in de dagelijkse praktijk komt aan de orde in de bespreking van dilemma’s uit de praktijk met behulp van een stappenplan. Dit biedt een essentieel hulpmiddel om te komen tot een verantwoorde beslissing.

 

Duur van de workshop: 1 dagdeel van 4 uur. De workshop is opgebouwd rond twee thema’s:

 

Integriteit

 • Betekenis individueel

 • Kernwaarden organisatie

 • Kenmerken integere organisatie: risico’s en kansen

 • Professionele verantwoordelijkheid

 

Verantwoord beslissen

 • Ethisch denken en handelen

 • Dilemma-analyse

 • Beslissing verantwoorden: waarden en argumenten

Werksuccesvol Nederland B.V.

Kennedyplein 200

5611 ZT, Eindhoven

 • Facebook - White Circle
 • LinkedIn - White Circle